14 lutego to dla wielu osób dzień wyrażania swoich uczuć. Walentynki bowiem to święto zakochanych. Z tej okazji wiele par planuje romantyczny wieczór. Wielokrotnie nieodłącznym elementem randki jest… romantyczna kolacja.
Restauracje prześcigają się w tworzeniu wykwintnych ofert dla swoich gości. Niestety zdarza się, że wyszukane potrawy zamiast przyciągać klientów zwyczajnie ich odstraszają.
Postanowiliśmy dowiedzieć się jaką propozycję dla swoich gości szykuje Krzysztof Kaczorowski, właściciel Restauracji Kredens na Zaspie.
– Przede wszystkim nie staram się „zadziwić” moich gości, gdyż przywykli oni do tradycyjnej, ale sprawdzonej kuchni. Wiedzą, czego można się spodziewać, więc nie chciałbym ich zawieść. Po drugie przygotowaliśmy 3 warianty cenowe. A po trzecie oferta walentynkowa potrwa od 13 do 15 lutego.
Jak zatem wygląda menu?
49 zł za parę :
Rosół z makaronem
Pierś kurczaka zapiekana z pomidorami i serem mozzarella
59 zl za parę:
Krem z brokułów
Łosoś smażony podany z sosem pomarańczowym
Wino
69 zl za parę:
Tatar z łososia wędzonego
Krem z brokułów
Kieszonki z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami, serem pleśniowym w akompaniamencie szynki szwarcwaldzkiej
Ciasto czekoladowe
Wino
Rezerwacja
Rezerwacji stolika można dokonywać osobiście w Restauracji Kredens przy ul. Hynka 73G lub telefonicznie. – Jest ona wskazana, gdyż goście już pytają o możliwość zarezerwowania miejsca – informuje Krzysztof Kaczorowski.
Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć naszym Czytelnikom pięknych Walentynek i miłości przez cały rok.