Restauracja Kredens na Zaspie jest z nami od roku. Zachęca polską, smaczną kuchnią, miłą atmosferą i niskimi cenami.
„Kredens” powstał na Zaspie przez czysty przypadek. Ale to właśnie ta lokalizacja i klimat dzielnicy sprawiły, że Krzysztof Kaczorowski postanowił rozwinąć swoją restaurację w tej części Gdańska.
Do swojej „oazy smaków” przyciągnął klientów nie tylko swoją gościnnością, ale przede wszystkim wspaniałą, polską kuchnią. Tym, czym zaskarbił sobie serca miłośników jedzenia to fakt, że w jego menu nie goszczą egzotyczne potrawy, a specjały, których przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie.
Jaki jest powód takiego a nie innego jadłospisu?
– Każdy z nas lubi jeść jak w domu! – mówi Krzysztof Kaczorowski i z pewnością większość z nas się z nim zgodzi. Niestety, nie każdy ma czas na przygotowywanie posiłków w swojej kuchni. Restauracja Kredens właśnie takim osobom wychodzi naprzeciw. Dania serwowane w Restauracji są daniami „na każdą kieszeń”.
Ostatni rok to nie jest jednak czas wielkich zmian. Od samego początku w „Kredensie” stawiano na jakość jedzenia, piękny sposób podawania potraw i miłą, ale zarazem intymną atmosferę. Na prośbę klientów dodano do karty dań nowe potrawy, które goszczą w niej do chwili obecnej.
Czymś, co z pewnością zaskoczy stałych klientów, ale również przyciągnie nowych gości, szczególnie w chłodne, jesienne popołudnia to… ciepło kominka. Pojawił się on w lokalu, by jeszcze bardziej umilić klimat tego miejsca i sprawić, byśmy poczuli się w nim jeszcze lepiej.
A jak Restauracja Kredens uczci swój „roczek”?
Na wszystkich gości, zamawiających w niedzielę, 14 września danie główne czekać będzie tort urodzinowy!
A my ze swojej strony życzymy Restauracji kolejnych sukcesów i owocnych lat na naszej uroczej Zaspie.