Festiwal Smaków Food Trucków to okazja, by spróbować przepysznych dań z różnych zakątków świata – w sobotę i niedzielę, 29-30 maja, na dziedzińcu przed Forum Gdańsk zapanują m.in. smaki odległego Meksyku i Chin, czy bliższych Gruzji i Hiszpanii, a mobilne restauracje zaskoczą okolicznościowym menu.
Ponownie w Gdańsku będzie można rozkoszować się smakiem hiszpańskich churrosów, soczystych burgerów, pikantnych tacos czy aromatycznych chinkali, przygotowywanych z pasją i z wysokiej jakości składników. Coś dla siebie na XIX Festiwalu Smaków Food Trucków znajdą zarówno miłośnicy typowej streetfoodowej kuchni – nie zabraknie burgerów w coraz to nowszych odsłonach, belgijskich frytek czy tradycyjnych zapiekanek – jak i wielbiciele kuchni z odległych zakątków świata: tych zadowolą azjatyckie bułeczki baozi, węgierskie langosze, meksykańskie quesadille i tajskie wrapy. Nie zabraknie też słodkości – wspomnianych churros z cukrem pudrem, owoców w czekoladzie i ciastek kominkowych.
Wszystkie potrawy będą przygotowywane z zachowaniem reżimu sanitarnego, a organizatorzy dołożą wszelkich starań, aby uczestnicy wydarzenia czuli się bezpiecznie i komfortowo. Ze względu na panującą pandemię, wszyscy wystawcy zobligowani są do przestrzegania aktualnych obostrzeń dotyczących gastronomii, podobnie jak uczestnicy imprezy.
XIX Festiwal Smaków Food Trucków odbędzie się w sobotę, 29 maja, w godzinach 12:00-21:00, oraz w niedzielę, 30 maja, w godzinach 12:00-20:00. Szczegóły, w tym informacje o aktualnych konkursach, znaleźć można na stronie wydarzenia na Facebooku: XIX Festiwal Smaków Food Trucków w Gdańsku.